Tapahtumat

Huhtikuu  2018
S M T K T P L
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Päivän kysymys

Mikä on parasta Humuksessa?

Jäsenjärjestöt

Humanistisen Killan jäsenjärjestöt

puhikset 2011

Humanistiseen Kiltaan kuuluvat kaikki kahdeksan Oulun yliopiston humanistiainejärjestöä. Alla jäsenjärjestöjen lyhyet esittelyt sekä linkit niiden nettisivuille. 

Communica ry

Communica on logopedian opiskelijoiden eli tulevien puheterapeuttien ainejärjestö. Yhdistyksen perinteisiin kuuluvat niin vapaa-ajanvietto saunomisen ja bileiden merkeissä kuin myös opiskelua tukeva toiminta, kuten seminaarit ja askarteluillat. Vaikka Communica on kohtuullisen pieni joukko, se on innokas järjestämään toimintaa laajalla skaalalla ja sillä onkin paljon yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa. Yhdistyksen äänenkantajana toimii Putero- lehti, joka sisältää tietoa alan ajankohtaisista asioista sekä tunnelmia opiskelijoiden tapahtumista.

GieKu ry

GieKu ry:n tarkoituksena on yhdistää Oulun yliopiston Giellagas- instituutissa saamen kiletä ja saamelaista kulttuuria opiskelevia sekä tukea ja edistää opiskelijoiden opintoja. Yhdistys ajaa jäsentensä etuja, seuraa ja pyrkii vaikuttamaan opetukseen ja opiskeluolosuhteisiin. GieKu toimii huvi- ja harrastustoiminnan kokoajana sekä ylläpitää yhteyksiä muihin opiskelijoiden yhdistyksiin ja yliopistoihin.

Index ry

Index ajaa informaatiotutkimuksen opiskelijoiden etuja muun muassa osallistumalla oppiaineen päätöksentekoon. se pyrkii myös pitämään huolen informaatiotutkimuksen opiskelijoiden oikeuksista yliopistomaailmassa. Index järjestää virallisten tehtävien vastapainoksi erilaisia bileitä, ekskursioita, teatteri-iltoja ja muita tapahtumia. Indexin kiltahuone sijaitsee samalla käytävällä atk-luokkien kanssa. Se tarjoaa oivan tilan viettää aikaa kavereiden kanssa ja kuunnella vaikka musiikkia.

Kultu ry

Kultu ry on kulttuuritieteitä (arkeologia, kulttuuriantropologia ja kirjallisuus) opiskelevien etua ja hyvinvointia ajava ainejärjestö. Kultu pitää huolta opiskelijoidensa kulttuurikunnosta ja kovaa ääntä opiskelijoiden edusta opintoasioissa. Kultulaiset tunnistaa ruskeista haalareista ja rempseästä mielestä. Kultuhuone löytyy Humanistisen tiedekunnan kolmannesta kerroksesta ja siellä on mukava rauhoittua ja ottaa vaikka nokoset pehmeällä sohvalla tai keittää kahvit ja rupatella opiskelijatovereiden kanssa. Kultu ry:llä on myös oma jäsenlehti, Kultisti, joka tarjoaa juttuja joka lähtöön. Kultisti on ilmainen kaikille jäsenille.

Suma ry

Suma ry on suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö. Suma auttaa jäseniään opiskeluun liittyvissä asioissa, mutta haluaa ennen kaikkea yhdistää opiskelijat myös vapaa-aikana. Erilaiset riennot pitkin vuotta, peli- ja grilli-illat sekä liikuntavuoro tarjoavat mielekästä vastapainoa opiskelulle. Näkyvä osa Suman toimintaa on Sumanismi-lehti, josta voi lukea juttuja suomen kielen käytävän ja muun maailman kiinnostavimmista ilmiöistä. Sumalaisten koti on Kerhis, joka löytyy suomen kielen oppiaineen käytävällä ja löytyy vaivattomasti suunnistamalla iloista naurunremakkaa kohti.

Tiima ry

Tiima ry on Oulun yliopiston historian opiskelijoiden jo vuodesta 1966 toiminut ainejärjestö. Tiiman tärkein  tehtävä on jäsenten hyvinvoinnista, viihtyvyydestä, eduista ja virikkeistä huolehtiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisten tapahtumien tai liikunta- ja kulttuuriaktiviteettien järjestämistä sekä edunvalvontatyön tekemistä. Tiima-huoneella eli Tiimiksellä on aina avoimet ovet ja se tarjoaa hyvän ympäristön niin akateemisille kuin vähemmän akateemisille keskusteluille.

Timppa ry

Timppa ry

Timppa ry on tiedeviestinnän maisteriohjelman opiskelijoiden oma järjestö.

Verba ry

verba 

Verban jäsenistö koostuu Oulun yliopiston englannin, ruotsin ja saksan kielten pääaineopiskelijoista sekä ranskan kielen sivuaineopiskelijoista. Verban toiminnan ytimen muodostavat kieltenopiskelijoiden edustaminen erilaisissa opiskelijatapaamisissa ja -tapahtumissa, vapaa-ajanviettomahdollisuuksien ja erilaisten tempausten järjestäminen esimerkiksi opiskelijabileiden, liikuntatapahtumien ja retkien muodossa. Tykkäämme myös tehdä yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa!