Tapahtumat

Huhtikuu  2018
S M T K T P L
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Päivän kysymys

Mikä on parasta Humuksessa?

Fuksit

Hei, sinä uusi humanistifuksi! Tervetuloa opiskelemaan tiedekuntaamme ja samalla Humanistiseen Kiltaan!

Jokainen tiedekuntamme opiskelija kuuluu oman ainejärjestönsä kautta Humanistiseen Kiltaan. Sinäkin olet yksi meistä!

Näiltä sivuilta löydät paljon tärkeää tietoa yliopistoelosi alkutaipaleelle. Lue, opi ja nauti!

 

Fuksipassi

Fuksipassi annetaan teille heti syksyn alussa, ja sen idea on yksinkertainen: kerää mahdollisimman monta suoritusmerkintää. Hauskat (ja vähemmän hauskat) tehtävät vaihtelevat esimeriksi bileisiin osallistumisista kuvien ottamiseen, kahvin juomisesta Humuksessa sporttipassin hankkimiseen.

Passi on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen kaikille humanisteille, joten vuoden lopussa eli Vappuna palkitaan kaikista humanisitifukseista vuoden aikana kaikkein aktiivisin järisyttävän hienolla palkinolla. Ainejärjestöt palkitsevat lisäksi omat fuksinsa.

Muutamia muutoksia painettuun passiin on tehty jälkikäteen:

- Verenluovutus: koska moni ei pysty luovuttamaan verta, niin tämän tehtävän voi korvata vierailemalla palvelutalossa (eli suomeksi vanhainkodissa) puolen tunnin ajan. Todistukseksi vierailusta on esitettävä talon henkilökunnan allekirjoittama paperi (sekä vapaaehtoinen valokuvatodiste). Huomaa, että verenluovutuksen saa korvata tällä vaihtoehtoisella hyväntekeväisyydellä vain erittäin painavasta syystä, kuten luovutuskiellosta johtuen ("pelkään piikkejä" ei siis riitä!).
- Alkoholin nauttiminen. Mikäli olet koko lukuvuoden juomatta, saat alkoholitehtäviin (esim. nauti peltikatto) verrattavan määrän pisteitä.

Nämä muutokset koskevat vain Killan yhteisiä tehtäviä, ja näitä vaihtoehtopisteitä voivat antaa vain ja ainoastaan Killan hallituksen jäsenet.

Onnea pisteiden keräämiseen!


Muuta hyödyllistä

Student Center

Opiskelijakeskus, joka kokoaa yhteen kaikki palvelut, joita opiskelija tarvitsee heti ilmoittautumisesta alkaen.

KELA
Opintoasiat
Kieli- ja viestintäkoulutus
Opiskelijavaihto
...

Sijainti: Opintokadulla

OYY - Oulun yliopiston ylioppilaskunta

Olet nyt ilmoittautunut yliopistoon ja maksanut jäsenmaksun. Olet siis ylioppilaskunnan jäsen.

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu mm.
- lukuisiin opiskelija-alennuksiin
- YTHS:n terveydenhoitoon
- opiskelijahintaiseen lounaaseen
- opiskelija-alennuksiin busseissa ja junissa

Kaikki edut ovat käytössäsi opiskelijakortilla. Syksyisin voi olla ruuhkaista, joten kortin saapuminen voi kestää. Siihen asti vilauttele opiskelijatodistusta niin saat alennusta mm. opiskelijaruokaravintoissa.

Liikkuminen Oulussa

Oulu on pyöräilykaupunki eli pyörätiet ovat hyvässä kunnossa. Pyörä on myös ympäristöystävällinen valinta. Muista kypärä!

Jos pyöräily ei innosta niin hanki Koskilinjojen opiskelijalippu. Se on voimassa 30 vuorokautta ja sillä voi matkustaa rajattomasti kaupunkialueen sisällä. Lippu maksaa 36 euroa. Ensimmäisellä ostokerralla joudut ostamaan OuluCardin, mikäli sinulla ei sitä entuudestaan ole (3 e) ja esitettävä opiskelijatodistus (Ylioppilaskunnan jäsenkorttilukuvuositarralla tai opiskelijakeskuksesta saatava opiskelijatodistus).

Sporttipassi

(Tarra joka liimataan opiskelijakorttiin)

Koko vuosi 48e
Syyslukukausi 28e
Kevätlukukausi 31e

Sporttipassilla pääset osallistumaan Oulun korkeakoululiikunnan järjestämille liikuntavuoroille sekä kursseille.

www.oulunkorkeakoululiikunta.fi

Terveys ja hyvinvointi

YTHS = Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

Yksi mahtavimmista palveluista, joista pääset nauttimaan ylioppilaskunnan jäsenenä. Käy täyttämässä sähköinen terveyskysely, jonka perusteella sinulle tehdään henkilökohtainen hoitotarvekartoitus.

www.yths.fi/hoitoonpaasy/uudelle_opiskelijalle


Sähköposti

Opiskelijan tärkein tiedotuskanava! Sähköpostin kautta saat tietoa opiskelijaa koskevista tärkeistä asioista: kursseista, tapahtumista, yliopiston ajankohtaisista asioista, työllistymisestä jne.

Sähköpostilistoja pitää yllä Ylioppilaskunta ja voit tilata sähköpostilistat itsellesi osoitteessa www.oyy.fi/mailman/listinfo.